Dekorativne tehnike ogledala – jedinstveni element za oplemenjenje Vašega doma

article image

Ogledalce, ogledalce, reci mi, tko najljepši na svijetu je? Ogledalo pričeka koji trenutak, a onda potpuno sigurno u svoj odgovor glasno kaže Dizajn tvoga doma! O da, scena interijera zadnjih godina obiluje prekasnim i zaista jedinstvenim dekorativnim detaljima i tehnikama, a jedna od svima najdražih tehnika su ogledala! Osim što su zaista dodatak modernosti i elegancije, ista savršeno daju onaj poseban dodir dizajnu i pružaju prirodno svijetlo, vizualno stvaraju prostornost i čine zaista jedinstvene detalje.

Ogledala kao dizajnerski elementi u Vaš dom unose balans ili kontrast, stvarajući fantastične centralne točke u prostorijama, a u njihovom postavljanju sve se temelji na linijama dizajna i proporcijama. Postoji nekoliko zaista popularnih načina za korištenje ove dekorativne tehnike, a na Vama je da, uz Staklara Pino, odlučite koji način Vam najbolje odgovara ili još bolje – pronađete neki novi.

Kako biste u potpunosti iskoristili ogledalo prilikom dizajna, idealno rješenje se krije u zidovima u ogledalima. Na taj način će se reflektirati svjetlost, a prostor će postići upravo onaj wow efekt koji želite. Ogledalo na vratima ormara nije novost, ali tek ovih dana se uočava koliku prednost ista imaju – čine prostor većima, ispunjavaju ga svjetlošću i omogućuju Vam pogled prilikom izbora garderobe. Naravno, možete se okrenuti i pojedinačnom komadu ogledala kojeg možete postaviti u bilo koji kut Vaše spavaće sobe, a koji će svojim jedinstvenim okvirom, bilo modernim, bilo antičkim ili industrijskim, zaista oplemeniti cjelokupni dizajn prostorije. Također, isti su idealni za minimalistički prostor kao glavni detalj oko kojeg se okreće dizajn. Naravno, i namještaj i detalji su idealni s dodacima ogledala – komode, stolčići, regali i drugi komadni namještaji kreirani od ogledala, uvijek će predstavljati zaista jedinstven i poseban element u prostoru, čineći ga elegantnim i modernim, a opet bezvremenskim i industrijskim, ovisno o dizajnu za kojega se odlučite.

Postoje još brojni načini na koje ogledala mogu biti idealna dekorativna tehnika u Vašemu domu, a ako imate vlastitih ideja, Staklar Pino je tu za Vas da sve Vaše vizije realizira na najbolji mogući način!