Fuzijsko staklo- unikatno oblikovano dekorativno staklo

article image

DREVNA VJEŠTINE UMJETNIČKE OBRADE I FUZIJE STAKLA VAŠEM DOMU DAJE NOTU ELEGANCIJE I POSEBNOSTI!

Napraviti dobar, lijep i funkcionalan komad fuzijskog stakla, zahtijeva veliku vještinu, bujnu maštu, istančan smisao za lijepo i tehničku osposobljenost majstora-staklara!

Fuzija stakla je tehnika spajanja dva ili više komada stakla zagrijavanjem u zatvorenoj peći na visokim temperaturama. Staklo postaje meko, zatim tekuće i prvobitni dijelovi  se  sjedinjuju i nepovratno stapaju u jednu cjelinu. Uz dodatke raznih pigmenata, umjetnikove mašte i dizajna, dobijemo obrađene forme raznih boja i primjena.

U pećima za fuziju stakla postižu se temperature od 800 do 850˚C i postepenim hlađenjem dolazimo do preoblikovanih predmeta. Kombiniranjem raznih vrsta stakala postižu se jedinstveni i neponovljivi efekti, bilo da se radi o umjetničkom ili uporabnom predmetu.

Kreirati staklo u fuziji znači stvoriti novo staklo, jedinstveno i čarobno. U vašem domu fuzijsko staklo stvara dodir umjetnosti i posebnosti. Raznolikošću boja, oblika i efekata izvrstan su izbor pri opremanju prostora detaljima.

Fuzijom i obična sobna vrata, kuhinjska obloga ili kupaonski zid mogu postati prava vizualna poslastica obogaćena raznim teksturama i bojama, čime će dobiti na estetskoj vrijednosti. Staklo je osobit materijal sa nebrojenim mogućnostima i sve više nalazi svoje mjesto u dizajnu interijera i arhitekturi.

Nazovite nas i oplemenite svoj dom unikatnim fuzijskim staklom!