Kako čistiti staklene površine?

article image

Čišćenje staklenih površina ponekad predstavlja pravi izazov. Iako nije riječ o zahtjevnom poslu, ipak je potrebno određeno znanje o tehnikama i „alatima“ koji se koriste kako bi svaka staklena površina zasjala kao nova – bez mrlja i crta od brisanja.

Najvažnije je odabrati odgovarajuću krpu ili papir za brisanje. Ovdje govorimo o krpi od mikrovlakana, jer ona najučinkovitije čisti staklo. Izvrstan je i novinski papir, samo pripazite na to da nije sjajan. Važno je da se držite podalje od običnih pamučnih krpa ili ručnika koji iza sebe ostavljaju niti, mucice i sl.

Za čišćenje staklenih površina potrebne su i određene kemikalije. Iako su namjenska sredstva koje pronalazite u trgovinama solidno rješenje, ako pokušavate uštedjeti novac, onda napravite vlastito sredstvo za pranje staklenih površina. Jednostavno u bočicu sa sprejom pomiješajte istu količinu obične vode i alkoholnog octa. Za tvrdokornije mrlje povećajte udio octa. Ovo je idealno rješenje za čišćenje tuš kabina, dok je obična voda praktičnija za pranje prozora.

Prije pranja bilo kojih staklenih površina savjetujemo vam da površine najprije prebrišete vlažnom krpom kako ne biste pogodovali stvaranju mrlja.

I na kraju, no ne manje važno, staklene površine poput prozora, staklenih stijena i sl. ne bi trebalo prati po toplim i sunčanim danima, jer toplina uzrokuje brže sušenje sredstva za pranje, što opet uzrokuje nove mrlje.