Ogledala u interijeru

article image

OGLEDALO JE DALEKO VIŠE OD PUKOG GLEDANJA VLASTITOG ODRAZA.

Ogledalo stvara atmosferu i pojačava dojam svakog prostora u koji je postavljeno. U svaku prostoriju možete postaviti ogledalo koje će svojm izgledom i stvaranjem dodatne svjetlosti prostor učiniti ugodnijim i ljepšim.

Osim u kupaonici i hodniku, ogledalo se može nalaziti u baš svakoj prostoriji doma – od kuhinje, spavaće, radne i dnevne sobe pa sve do natkrivenog balkona. Ogledala daju poseban štih interijeru i neizostavni su u svakom prostoru za čije je uređenje angažiran arhitekt odnosno dizajner.

Dobro ih je koristiti u malim i relativno tamnim prostorijama. Pomoću njih možete vizualno proširiti interijer, ali i učiniti ga svjetlijim ako nema dovoljno prirodnog svjetla. Ukoliko se postavi tako da se u njemu ogleda neki zanimljiv komad namještaja ili detalj, to će stvoriti dojam prostornosti. Optička varka, koja djeluje potpuno stvarno, pretvorit će mali prostor u veliki i to sasvim jednostavno – primjenom ogledala u pravoj veličini i na pravom mjestu. Na ovakav način, ogledalo dobiva novu ulogu koja zajedno s ostalim elementima opreme i namještaja stvara željeni ugođaj u prostoru.

Dubinu u prostoru možete stvoriti i ogledalima tako da ih stavite kao pozadinu police za knjige.

Ogledala ne moraju nužno visiti na zidu, odlično izgledaju i kada su samo naslonjena na zid. Imaju li zanimljiv okvir, mogu djelovati i poput kakve umjetnine, a odaberete li upečatljiv model, možete biti sigurni da će podići cijelu prostoriju. Što je prostorija manja, to će veliko ogledalo bolje izgledati.

Vaš odraz u ogledalu prenijet će vam zadovoljstvo kojim zračite u skladno uređenom domu!