Pjeskarenje stakla – idealan odabir dizajna

article image

Jedan od najdražih načina arhitekture i dizajna današnjice, svakako predstavlja staklo. Iako je pravi izazov pokušati osmisliti sve načine na koje se isto može primijeniti prilikom traženja idealnog dizajnerskog rješenja, jednom kada postane Vaš izbor i dio Vašega doma, donijeti će toliko estetskih i funkcionalnih atributa, da će Vam isti tren biti jasno zašto je staklo danas na vrhu najdražih dizajnerskih izbora u svijetu arhitekture.

Postoje brojni načini primjene stakla, kao i način njegove obrade zbog koje je u koncu toliko specifično, a jedan od popularnijih načina jest svakako pjeskarenje stakla.

Pjeskarenje stakla je nagrizanje površine stakla s visokim tlakom pijeska ili aluminijskog granulata i ono može biti površinsko, čime se dobije mat površina, ili dubinsko, kojim se dobije dublja reljefna površina. Ovom tehnikom može se dobiti ravnomjerno pjeskarena površina, dizajnirani grafički motivi, tekst na staklu, potez kistom, satiniranje s obje strane stakla i mnoge druge kombinacije koje će se savršeno uklopiti u Vaš dizajn doma, a bit će kreirane Vašim željama i savjetima Staklara Pino.

Pjeskarenje je iznimno precizan postupak čiji su rezultati dugovječni. Postupak je jako popularan za personaliziranje raznih detalja kojima želite obogatiti dizajn Vašega doma, ali i velikim elementima poput staklenih pregrada, vrata, unutarnje, ali i vanjske ograde, i svih onih ideja koje će Vam pasti na pamet kada uvidite sve estetske i funkcionalne prednosti stakla!