Pjeskarenje stakla

article image

TEHNIKA PJESKARENJA MOŽE SE IZVESTI NA OBIČNOM ILI SATINIRANOM STAKLU, KAO I NA STAKLIMA U BOJI.  TAKO TRETIRANO STAKLO POSTAJE SVOJEVRSNO UMJETNIČKO DJELO.

Pjeskarenje je nagrizanje površine stakla pijeskom ili aluminijskim granulatom pod visokim tlakom..

Tehnika pjeskarenja može se izvesti na običnom (float) ,satiniranom, kaljenom, lamistal staklu ili na ogledalu. Pjeskarenje može biti površinsko ili dubinsko. Sa površinskim se dobije mat, a sa dubinskim dublja reljefna površina. Na staklu se tako mogu izraditi razni oblici, pravilni i nepravilni, slike, geometrije, tekstovi.

Pjeskarenje stakla je tehnika dekorativne obrade površine stakla kod koje se pod visokim tlakom  izbacuje mlaz vrlo sitnog i oštrog pijeska koji mehanički tretira staklo, ostavljajući zamagljeni (mutni) trag. Kroz tako obrađeno staklo svjetlost i dalje prolazi nesmetano, ali se kroz njega, zbog zamućene površine, ne vidi jasna slika već samo obrisi.

Pjeskarenje je iznimno precizan postupak čiji su rezultati dugovječni. Popularno je u unutarnjem uređenju, pravljenjem raznih ornamenata na ogledalima, ulaznim vratima i svemu čemu želite dati svoj osobni i jedinstveni stil.

Detalje pogledajte u galeriji na našoj web-stranici: http://www.staklar-pino.hr/