Staklena kuća – umjetnost suvremenog doba

article image

Staklo je oduvijek bilo odraz elegancije, prostornosti i svjetlosti i upravo zbog tih atributa, ono se primjenjuje u daleko više elemenata od svoje primarne namjene. Stakleni kuhinjski elementi, pregrade, tuš kabine i rukohvati, kao i široka lepeza različitih mogućnosti primjene stakla u Vašem domu – uloga je to koja nikako nije samo estetska, već i funkcionalna. Staklo ponosno drži svoje laskave titule elegancije, prostornosti i svjetlosti, a prava umjetnost suvremenog doba krije se u staklenim kućama – dizajnerskom trendu kojemu rijetko tko može odoljeti.

Zahvaljujući raznim tehnologijama, danas skoro pa ne postoji element građevinskog objekta koji se ne može izraditi od stakla – upravo zato se ono koristi u izradi najrazličitijih elemenata s ciljem postizanja svjetlosti i prostranosti, kao i kombinacije elegancije i modernosti u jednome.

Staklene kuće, kao što samo ime kaže, sadrže velike staklene površine, odnosno staklene vanjske zidove, pregrade, a zašto ne i strop? Na ovaj način, dizajneri maksimalno iskorištavaju sve prednosti staklenih elemenata – od svjetlosti koja dolazi i do najskrivenijeg kuta prostorije, do nevjerojatnih pogleda prirode ili možda užurbanog grada koji okružuje Vaš dom, dok je osjećaj prostranosti prisutan u svakome trenutku. Također, uvijek je moguće ograditi i terasu ili barem dio nje, kako biste je mogli koristiti za vrijeme bilo kojeg godišnjeg doba i u bilo kojim vremenskim uvjetima!

Staklo se odlično slaže s ostalim elementima, materijalima i teksturama i teško da se neka Vaša staklena težnja ne može realizirati – bilo da ste tek kročili u stakleni svijet i samo želite pokoji takav element u Vašem domu, bilo da ste već uživali u svim čarima koje Vam staklo kao takvo može pružiti – veliki prozori koji nude cijelu vanjsku panoramu nadohvat ruku, stakleni elementi stropa koji omogućuju uživanje u svim zvjezdanim noćima, ograđena terasa na kojoj opuštanje neće biti uništeno od strane vanjskih faktora, staklene stepenice koje svaki korak čine elegantnim, kao i još brojne pogodnosti koje Vas sjedinjuju s okolinom iz udobnosti Vašeg vlastitog doma. Naravno, treba naglasiti kako su sve staklene površine i elementi izrađeni u potpunosti s uvjetima sigurnosti po Vas!

Ako još niste spremni na potpuno staklenu kuću, svakako možete krenuti s raznim sitnim staklenim detaljima kojima ćete svojemu domu pružiti prostranost i svjetlost, a s vremenom ćete se toliko zaljubiti u te elemente, da nećete moći odoljeti velikim staklenim površinama koje čine Vaš dom. Za početak, obratite se tvrtki Staklar Pino koja će Vas upoznati sa svim mogućnostima stakla, kao i zašto se primjena istoga smatra uistinu umjetnošću suvremenog doba.