Staklena vrata – nezaobilazan dio interijera

article image

STAKLENA VRATA SU POSTALA NEZAOBILAZAN MATERIJAL MODERNIH PROSTORA PRILIKOM UREĐENJA INTERIJERA, A RAZNE IDEJE I MOTIVI SE MOGU DIZAJNIRATI I PRENIJETI NA STAKLO TEHNIKOM PJESKARENJA, BOJANJA STAKLA ILI PRINTANJA NA STAKLO.

Staklena vrata mogu biti u raznim bojama te se mogu personalizirati raznim simbolima i dekoracijama čime ističete svoju jedinstvenost i osobnost.

Odabir staklenih vrata za vaš dom ili poslovni prostor omogućuje formiranje i dizajniranje prostora prema vašim željama i potrebama. Staklena vrata moguće je postaviti u interijer na mnogo različitih načina, pri tome modelirati prostor i igrati se sa količinom svjetla. Staklo je jedan od rijetkih materijala koji omogućuje oblikovanje razigranog, svijetlog i toplog interijera. Staklo se može dizajnirati i prilagođavati svim situacijama te vam time  dopustiti da svoju kreativnost u potpunosti izrazite.

Staklena vrata su najbolji izbor ako nema dovoljno svijetlosti u prostoru ili ako želite elegantniji izgled. Osiguravaju bolji protok svijetlosti i poboljšaju osvjetljenje. Staklo se na elegantan način uklopa u prostor, ima suvremeni izgled i održava prvobitne dimenzije prostora ili ga čak optički poveća.

Tehničke i dizajnerske mogućnosti su raznovrsne, ponešto za svačiji ukus. Načelno se kod elemenata dizajnerskih staklenih vrata radi s 3 osnovne vrste stakla: ravno prozirno (float) staklo, reflo i satinato staklo. Uz veliki izbor okova staklena vrata mogu biti sa drvenim ili aluminijskim štokom, ali i bez njih.

Od poda do stropa, na tračnicama, ova vrata klize lagano bez ikakvog napora. Staklo je laminirano s dodatnom zaštitom, a dizajn je ispjeskaren s obje strane. Dizajn staklenih pjeskarenih vrata omogućuje maksimalnu privatnost, dok staklo omogućuje maksimalnu svjetlost.

U posljednji trend spada prije svega staklo s gravurama i uzorcima. Može biti  pjeskirano, jetkano, dimljeno, strukturno, providno ili obojeno. Staklo mora biti uvijek kaljeno, znači otporno na udarce. Čišćenje sa sredstvima za čišćenje stakla je jednostavno i brzo.

Postoji širok spektar dizajna za izabrati, tako da vrata možete uklopiti u praktički bilo koji stil. Vrata će vam omogućiti osjećaj otvorenosti i prihvatljivosti.