Staklene tuš kabine za savršen dizajn malih kupaonica

article image

Pravi je izazov „ugurati“ tuš kabinu u malu kupaonicu, no nije neizvedivo. Na tržištu postoji široka paleta tuš kabina, a u ovom će slučaju najbolje odgovarati one staklene. Osim luksuznog i modernog izgleda, staklene tuš kabine naizgled „otvaraju“ prostor pa se isti čini znatno veći nego što je zapravo.

Walk-in tuš kabine

Ove vrste tuš kabina kao stvorene su za manje kupaonice. U zadnje su vrijeme stekle veliku popularnost zahvaljujući zapanjujućem izgledu, ali i raznovrsnim mogućnostima ugradnje stakla. Osim toga, lako ih je prilagoditi postojećem uređenju kupaonice, ali i slobodnom prostoru.

Otvorene tuš kabine

Kod otvorenih tuš kabina koriste se samo staklene pregradne stijene; najčešće je riječ o jednoj pregradnoj stijeni, budući da se kabina uglavnom nalazi u uglu kupaonice. Isto tako, ako vam tuš kabina zauzima cijelu dužinu/širinu kupaonice (ovisno kako gledate), ne trebaju vam vrata jer je jedna pregradna staklena stijena dovoljna za zaštitu od prskanja vode.

Kombinacija zidane i staklene pregrade

Ako vam se tuš kabina nalazi blizu umivaonika, možete je odijeliti kombinacijom zida i stakla; dolje zid, a gore staklo koje se „pretače“ u staklenu pregradu.

Sve staklene tuš kabine izrađuju se po mjeri od kaljenog ili laminiranog stakla. Možete birati debljinu između 8-10 mm. Dodatno se učvršćuju inox okovima, no važno je napomenuti da vizualno ne smanjuju kupaonicu.

Staklo je idealan materijal za sve prostorije u kući, a osobito za kupaonice. Različite mogućnosti izvedbe, jednostavno prilagođavanje i oblikovanje po mjeri čini ovaj materijal savršenim za stvaranje željenog dizajna u malim kupaonicama.