Staklo za vizualno veći i svijetliji prostor

article image

PREDNOSTI STAKLA KAO I MOGUĆNOST IZVEDBE ATRAKTIVNIH DETALJA U PROSTORU SU MNOGOBROJNE. UPRAVO IZ TIH RAZLOGA, STAKLO, KAO MATERIJAL, TREBA ODRŽAVATI TE UŽIVATI U SVIM LJEPOTAMA KOJE STVARA U INTERIJERU.

Jedan od najatraktivnijih načina primjene stakla u interijeru je izrada staklenih stepenica.

Staklo je neizbježno u opremanju prostora. Primjena stakla u interijeru uvijek će biti zapažena, jer stakleni elementi, a osobito oni od transparentnog stakla, ostavljaju svoj trag u prostoru, ali zadržavaju vizualnu prostornost i prozračnost.

Osim svojih estetskih vrijednosti koje pojačavaju doživljaj interijera, vrlo je praktično za efekte kojima će se prostor vizualno povećati, osvijetliti, produžiti ili povisiti. Pravilnom primjenom staklenih elemenata u prostoru, mogu se korigirati pojedini nedostaci  prostora te istaknuti njegove prednosti i kvalitete.

Zbog lakoće i mogućnosti obrađivanja stakla, moguće ga je prilagoditi svim situacijama i zahtjevima na objektu. Dekoracije na staklu mogu biti raznolike i daju različite konačne efekte. Primjenu dekorativnog stakla u oblaganju zidova možemo pronać u kuhinji između kuhinjskih elemenata, u kupaonicama kao pozadinski zidovi tuš kabina ili čak podovima kupaonice.

Transparentne staklene pregrade koje mogu biti potpuno prozračne, mutne ili obojane, dobro su riješenje u uredskim prostorima  u kojima je potrebno postići vizualnu povezanost i zvučnu izolaciju. Primjena transparentnih, staklenih, interijerskih stijena je odlično rješenje i u stambenim prostorima.

Dodatna atrakcija koja se može postići primjenom stakla u interijeru je izrada staklenog stropa tj. poda, koji također naglašava osjećaj lebdenja i veličinu prostora.  Ovakve izvedbe upotpunjene svjetlosnim efektima učinit će prostor doista posebnim.

Jedan od najatraktivnijih načina primjene stakla u interijeru je izrada staklenih stepenica. Kako bi ugođaj bio kompletan, uz stepenice je potrebno napraviti staklene ograde, a stubište pozicionirati uz staklene stijene. Osim zadovoljavanja komunikacijskih potreba, postaju izrazito dekorativni element. Naglašenom elegantnošću i jednostavnošću, postaju raskošna te vrlo dominantna u prostoru.