Što je kaljeno staklo?

article image

Staklo je vrhunski materijal arhitekture – isto je toliko popularno da je počelo predstavljati same temelje arhitekture i dizajna, a predvodi istinsku eleganciju i modernost prostora! Staklo se tako može izvesti i obraditi na brojne načine kako bi se prilagodilo Vašim željama i težnjama samoga prostora, no jeste li ikada naišla na riječi kaljeno staklo i pitali se što isto zapravo predstavlja?

Staklo jest moderni dizajn koji se primjenjuje kao temeljni element vrhunske ljepote dizajna prostora i same arhitekture, a njegove simetrične linije i detalji doprinose nevjerojatnom stvaranju luksuzne elegancije i modernosti što  najbolje predstavlja upravo kaljeno staklo.

Kaljeno staklo pet puta je jače od običnog stakla i ono nastaje zagrijavanjem običnog stakla na visokoj temperaturi, a zatim je podvrgnuto naglim hlađenjem. Time se doprinosi njegovoj jačini i otpornosti, kao i poboljšanju trajnosti cijele konstrukcije. Kaljeno staklo tako se koristi za proizvodnju balkonskih vrata, prozora, tuš kabina, staklenih polica i ekrana. Samim time u ponudi je nekoliko vrsta istoga, ovisno o primjeni i Vašim zahtjevima – laminirano kaljeno staklo koje je stilizirano i jedinstveno dizajnirano, reflektirajuće koje se najčešće koristi kod velikih industrijskih projekata i zgrada, zatamnjeno kaljeno staklo za stvaranje određene privatnosti te matirano koje se obično koristi u proizvodnji kupaonskih vrata.

Koji god bili Vaši zahtjevi, staklo ih može ispuniti u suradnji sa Staklarom Pinom. Oplemenite prostor istinskom staklenom ljepotom i uživajte u postignutom luksuzu i eleganciji!