Sve prednosti kaljenog stakla

article image

Kaljeno staklo sve se više koristi u uređenju interijera, ne samo privatnih nego i poslovnih prostora. Osim toga, izvrsno se uklapa i razne stilove uređenja eksterijera te se kao takvo koristi za ostakljivanje terasa i balkona.

Postoje brojne prednosti kaljenog stakla što ga čini idealnim materijalom za stambenu i komercijalnu upotrebu. Ako želite poboljšati sigurnost svog doma, kaljeno staklo je odličan odabir, posebno za obitelji s malom djecom.

Najvažnije prednosti kaljenog stakla

Najvažnija prednost kaljenog stakla odnosi se na činjenicu da je ono sigurnije od običnog stakla. Čvršće je, stoga se teško može razbiti. A svi znamo da oštri komadi razbijenog stakla mogu uzrokovati duboke posjekotine i da ih je teško temeljito očistiti, stoga se javlja opasnost od infekcije. Odaberite kaljeno staklo za izradu prozora ili balkonskih vrata te u startu zaštitite vas i vaše najmlađe.

Kao što smo spomenuli, kaljeno staklo je čak 5 puta jače od običnog. Ono što ga čini toliko čvrstim i otpornim je način proizvodnje. Naime, kaljeno staklo nastaje zagrijavanjem običnog stakla na jako visokoj temperaturi, a zatim slijedi postupak hlađenja. Upravo ga ovaj dio u proizvodnji čini otpornijim i jačim. Čak i ako se kaljeno staklo razbije, ono se neće raspršiti u sto komadića. Osim toga, komadići stakla bit će tupi zbog prethodnog procesa kaljenja.

Kaljeno staklo dolazi u raznim veličinama i debljinama, stoga je kao takvo prikladno za široku paletu građevinskih radova. Možete ga koristiti i za izradu tuš kabine, staklenih vrata ili ograda. Ono svakoj prostoriji daje elegantan štih i dozu luksuznosti.

Postoje brojni uzorci i dizajni kaljenog stakla kako bi zadovoljili i upotpunili jedinstveni stil i ukus pojedinca. Na raspolaganju vam stoji kaljeno staklo s uzorkom, matirano staklo, staklo s bistrim bojama ili pak ono s gravurama. Opcija je zaista puno, a na vama je da odaberete ono što će najbolje odgovarati željenom stilu. Vrhunska kvaliteta i izvanredni rezultati čine kaljeno staklo bezvremenskim i za sve prilike.

Na kraju, treba napomenuti i sljedeće: ako se kaljeno staklo koristi u proizvodnji stambenih i industrijskih kompleksa, smanjuje se opterećenje istoga te produžuje njihov životni vijek.

Staklar Pino nudi veliku i raznovrsnu ponudu kaljenog stakla koje se izrađuje po mjeri i ostalim željama klijenta. Zavirite u svijet stakla i uredite dom onako kako ste oduvijek željeli!