Vizualno veći prostor pomoću ogledala

article image

Ako se u vašem domu osjećate nekako stiješnjeno, postoji jednostavan način na koji to možete promijeniti. Tajna je u ogledalima. Zahvaljujući načinu na koji odražavaju svjetlost i boje, ogledala ne samo da prostor mogu učiniti većim nego i svjetlijim i otvorenijim. Ono što je najbolje je činjenica da ogledala dolaze u gotovo neograničenim oblicima i veličinama, tako da zasigurno postoje modeli koji će odgovarati i vašem prostoru. Osim toga, staklo se jednostavno kroji¸ tako ste slobodni naručiti ogledalo po mjeru.

Vizualno stvaranje većeg prostora glavni je cilj kojem svi težimo kada uređujemo interijer i postavljamo namještaj. Strateški postavljena ogledala zasigurno su najjednostavniji trikovi kako možete brzo i jednostavno vizualno povećati prostor.  Zapravo, osim prevelikih prozora i visokih stropova, nema boljeg načina od rješavanja prirode ovog problema.

Postavite veliko ogledalo na zid

U sobama koje nemaju prozore ili ih imaju, ali su prilično male kvadrature, ogledala su izvrsna opcija. Odlučite se za veliki komad ogledala bez velikog okvira i postavite ga na zid. Na taj način vrlo brzo možete dodati novu dimenziju prostoru. Iako možda ne pružaju pogled na vanjski svijet, oni svaku monotoniju malog prostora razbijaju na estetski prihvatljiv i oku ugodan način.

Vizualno povećajte kupaonicu

Ako vašoj kupaonici nedostaje prostora, pozabavite se s postavljanjem ogledala kojim čete razbiti monotoniju i vizualno povećati prostor. Postavite ogledalo iza umivaonika kako biste povećali prostor i omogućili veću refleksiju svjetlosti. S druge strane, ako imate samostojeću kadu, razmislite o tome da na pod iza kade postavite ogledalo, no ne bilo kakvo; ogledalo bi trebalo ići do stropa. Odraz kade u ogledalu pridonijet će vizualnom povećanju prostora, a osim toga, možete ga koristiti i za šminkanje i odijevanje.

Ogledala stavite u blizini prozora

Ako je riječ o relativno maloj sobi, iskoristite ogledala i vizualno povećajte prostor. Naime, sve što trebate napraviti je postaviti ih blizu prozora kako bi se na prirodan način reflektirala svjetlost u prostor. Više svjetlosti vizualno povećava prostor, tako da je ovo još jedna izvrsna ideja o korištenju ogledala. Osim toga, razmislite o postavljanju dva identična ogledala na dvije suprotne strane zida, i to na istoj visini.

Posjetite, stoga, Staklara Pino koji će vam pomoći u odabiru savršenog ogledala za svaku prostoriju u vašem domu.